Головна » 2016 » Вересень » 29 » Михайло Грушевський – історик і будівничий нації
Михайло Грушевський – історик і будівничий нації
10:56

У кожного народу є свої історичні постаті першої величини, яких не в змозі прикрити пил віків. До таких велетнів української культури, політичної думки і дій, безперечно, належить Михайло Грушевський. Неоцінима заслуга Грушевського перед українським народом полягає в тому, що він на величезному архівному матеріалі показав безперервність історії українського народу від часів Київської держави і донедавна, довів, що український народ, як і всі інші слов’янські народи, має своє власне коріння. Українська нація завжди зберігала свою національну культуру та історію. Загалом його перу належить майже дві тисячі праць, в яких історія України просліджується від найдавніших часів до проголошення Української Народної Республіки.

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського експонується книжкова виставка до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського «Михайло Грушевський – історик і будівничий нації». На ній представлена лише маленька частинка велетенського творчого доробку визначного українця. Діяльність і творчість М.Грушевського творять цілу епоху в інтелектуальному, науковому, національно-культурному і державному розвитку України.

Відвідувачі мають можливість ознайомитись з працями видатного українця, які є в нашій науковій бібліотеці. Виставка працюватиме протягом місяця.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1082 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість