Головна » 2018 » Січень » 23 » Літературний вечір до 80-річчя від дня народження Василя Стуса
Літературний вечір до 80-річчя від дня народження Василя Стуса
15:13

24 січня о 13:00 в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться літературний вечір «Василь Стус. Тернистий шлях у вічність». Захід буде присвячено до дня народження відомого поета. 6 січня йому б виповнилося 80 років.

Василь Стус – це людина, що стала символом своєї епохи, дійсно легендарна постать, приклад громадянської мужності та незламності духу, поет-дисидент, правозахисник, борець. Роль, яку він відіграв у розвитку української культури ХХ століття, відновленні нашої державності, національному пробудженні та самоусвідомленні українців важко переоцінити. Василь Стус – це український поет, перекладач, прозаїк, літературознавець, правозахисник. Він був одним із найактивніших представників українського культурного руху шістдесятників. 1991 року письменник був удостоєний Державної премії імені Тараса Шевченка, у 2005 році посмертно отримав звання Героя України.

Якщо ви цікавитеся українською літературою і хочете дізнатися більше про життєвий і творчий шлях Василя Стуса, обов’язково завітайте на літературний вечір.

Початок о 13 годині.

Вхід – вільний.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03; 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1316 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість