Головна » 2015 » Січень » 18 » Листи з Житомира. Продовження
Листи з Житомира. Продовження
17:26


1898, 18 січня, Житомир


Дорога дитино моя!
На всі питання твої – як мені живеться й що зі мною діється, я вже одписав тобі раніш, в попередніх листах. Там було й про масаж, якого я й досі не роблю, й про здоров’я й про самопочуття.

Не написав тільки, що спиться мені тепер непогано, хоч часом кручуся під слизькою ковдрою. Я ще й досі не підшив її. Хотів підшити, коли ниток нема. Одклав на другий день.
На другий день – субота, крамниці замкнено. На третій день купив ниток, а на четвертий забув підшити. На п’ятий день було ніколи. Так і досі сплю під непідшитою. Завтра свято і вже напевне підшию. А не маю часу чорт зна через віщо: то до театру ходив, а то вчора був у Кравченка. Проклинав себе й його, слухаючи його довгі нісенітниці. Він просто комік, щоб не сказати психопат. Уявляє себе великим художником, більшим від Гоголя – і навіть не хоче читати ні Золя, ні Мопассана, ні Бурже, щоб часом вони своїми творами не зробили впливу на його “вільну музу”. Він хоче бути оригінальним і затемнити письменників цілого світу. Всі знайомі “преклоняються перед ним”, називаючи його генієм (це він сам каже). Одна тільки жінка не признає таланту в свого чоловіка (от єретичка!) і прохає, аж свариться, щоб він не докучав людям чорт зна чим. Цікавий примірник, той пан геній-акцизник, тільки дорого коштує знайомитись з його оригінальністю. Нині дав слово бути у нього на куті – і аж сумую. Голова мене чогось болить (певно, од неможливої погоди – слякоті) - а тут треба йти. Може, скоро викручусь звідти, тільки щось мала надія, бо вчора ледве вирвався о 12-ій.

Листів нема. Ця стереотипна фраза, певно, докучила тобі.
Коген не пише. Заліз в Київ і ані словечка. Завтра пишу до його, бо нині не встиг.

Ти, моє сердечко, не добре робиш, що не ходиш на вечерниці: треба тобі розважитись часом, повеселитись. Ти ж ще молода людина. Послухай ради кохаючого тебе Мусі і веселись, тільки не до перевтоми, серденько, бо нашій дівчинці буде погано.

Цілую тебе й її. Юрася поцілуй. Він мене тривожить своєю нервовістю. Може б порадитись у якого доброго лікаря? Бувай здорова, дитинко люба, серце Вірунечко. Кохаю тебе. Цілую міцно, без ліку. Твій Муся.
Маму й Лідю цілую. Як їхнє здоров’я? Напиши.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1153 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість