Головна » 2014 » Грудень » 31 » Листи з Житомира. Продовження
Листи з Житомира. Продовження
15:17

1897, 30 грудня, Житомир.
Середа.

Дорога дитиночко моя! Вже два дні дістаю лише відкритки від тебе, але й за те спасибі. Сьогодні думав – дістану фотографію Юркову, аж нема посилки. Певно, завтра буде.

Ти, дитинко, не турбуйсь моїм здоров’ям: мені вже краще. Шлунок у мене весь час нерегулярний, через що мусив купити собі пляшку вина червоного і щодня по обіді п’ю за твоє здоров’я. Їм теж яблука, доктор радив мені фрукти, особливо при ресторанному столі.


Посилаю тобі “Волинь”, де мої “Св[ет] и тени”. Знаєш, рибочко, замість того, щоб щодня наліплювати марки на 2 коп., я заплатив в конторі за місяць 60 коп., і ти будеш таким робом діставати газети раніш, бо зараз, як вийде. Так тобі буде вигодніше.

Коген знов обдурив. Знов я дістав телеграму, що він не може зараз приїхати і що за три дні приїде. А тим часом нема грошей. Словом – стара історія.

Я, рибочко, нікуди не ходжу, жадних вражінь не маю, листів не маю, нічого не читаю, газета й контора засмоктала мене, аж страшно стає, коли подумаю, що є люди, які живуть так цілий вік.
Погане це життя такого газетчика, та ще й у такому паршивому органі, як “Волинь” наша. Будь це ще газета з симпатичним напрямком, стій коло нього живі люди, легше б було співробітникові. А то маєш таке почуття, наче сидиш в купі гною, а навкруги тебе всякі паразити. Бридко!
З одного тільки радію, що навчуся видавати газети й буду все знати деталічно. Може, коли здасться.

Щодо грошей, то треба тягти щодня по кілька карбованців або навіть копійок, щоб вибрати собі платню. От думав нині взяти 20 карб. – та лихо приходить коректор, прохає грошей, бо у нього вмерла дитина. Мусив оддати. В кожному разі за кілька день пришлю тобі, що зможу взяти
.
От вже й час тікати! Бувай здорова, моя мила, єдина й кохана. Вірунечко, не сумуй, не застуджуйся, кохай мене й не забувай. Поцілуй од мене всіх, Юрася теж.
Цілую тебе без ліку, без міри, цілую в оченятка, бровеняточка мої любі, устоньки, рученьки, ноженьки і скрізь. Ще раз, ще два і т.д. Цілую. Твій Муся.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1052 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість