Головна » 2011 » Червень » 1 » Книжка «Михайло Коцюбинський (1864-1913). Життя та творчість» зайняла перше місце на обласному літературному конкурсі "Краща книга року"
Книжка «Михайло Коцюбинський (1864-1913). Життя та творчість» зайняла перше місце на обласному літературному конкурсі "Краща книга року"
06:21
Книжка Ольги Єрмоленко та Наталії Коцюбинської «Михайло Коцюбинський (1864-1913). Життя та творчість» зайняла перше місце у своїй номінації на обласному літературному конкурсі «Краща книга року – 2010».
Цьогорічні урочистості з нагоди нагородження переможців обласного літературного конкурсу «Краща книга року - 2010» в Чернігові відбулися в центральній міській бібліотеці імені М.М.Коцюбинського 27 травня - напередодні Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження.

Організатори надзвичайно цікавого конкурсу: управління у справах преси та інформації Чернігівської облдержадміністрації, головне управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації, управління культури міської ради, міська централізована бібліотечна система. Треба зазначити, що конкурс має вже певну історію - він започаткований у 1999 році з метою популяризації книг місцевого книговидання.

Упорядники науково-популярного видання «Михайло Коцюбинський (1864-1913). Життя та творчість» – співробітниці музею: вчений секретар Ольга Іванівна ЄРМОЛЕНКО та заст. директора з наукової роботи Наталія Михайлівна КОЦЮБИНСЬКА. Ця книжка була готова до друку ще 11 років тому, але з певних, передусім фінансових причин лише зараз, завдячуючи сприянню Управління у справах преси та інформації ОДА, побачило світ. Книжка, яка має 8 розділів, що висвітлюють життєвий та творчий шлях письменника, прислужиться усім тим, хто цікавиться та вивчає творчість Михайла Коцюбинського, старшокласникам, студентам, вчителям та усім коцюбинськознавцям.
Отже, дипломи лауреатів літературного конкурсу отримали:

Науково-популярна література:
І місце – О.Єрмоленко, Н.Коцюбинська «Михайло Коцюбинський (1864-
1913). Життя та творчість»
ІІ місце – Г.Кузнєцов «К тайнам Чернигова»
ІІІ місце – М.Ірха «Две тысячи огненных верст с пулеметом «Максим».
- П.Невойт «Ледяной» перелет»

Проза
І місце – П.Дідович (посмертно) I та II частини книги «Кросна долі»
ІІ місце – Р.Мусієнко «Хроніки Марнії»
ІІІ місце – В.Леус «Соло для двох»
- В.Михайленко «Ніхто і ніколи»

Поезія
І місце – «Слов’янське перехрестя». Редактор С.Реп’ях
ІІ місце – О.Самійленко (посмертно) «Вірші з Ніжина». Упорядник В.Сапон
ІІІ місце – Л.Карпенко «Сніги, сніги…»

Література для дітей та юнацтва
І місце – Т.Пакалюк «Не хочу читати»
ІІІ місце – Л.Арзамасова-Калина «Лялечка»

Публіцистика
ІІ місце – С.Дзюба «Заєць, мавка і кулемет»
ІІІ місце – М.Турківський «У вічному квіті»

Щодо книговидавничого процесу, то на Чернігівщині здійснюють діяльність понад 60 поліграфічних і книговидавничих підприємств різних форм власності. Протягом останніх п'яти років мережа поліграфічних підприємств збільшилась майже у три рази.

Підготував Ігор Коцюбинський




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1679 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість