Головна » 2018 » Лютий » 26 » Кактусовий рай
Кактусовий рай
14:53

У нашому музеї садові працівники трудяться не покладаючи рук цілий рік. І ось у теплиці нещодавно з’явився справжній кактусовий рай. Такі ще зовсім маленькі, але вже дуже красиві «кактусенята» можна подарувати на свято 8 Березня. А щоб придбати їх, не треба їздити по квіткових магазинах – це можна зробити прямо в музеї Коцюбинського. Отож, якщо хочете порадувати себе або когось із близьких колючими «зеленими друзями», завітайте до нас та оберіть собі ту квітку, що найбільше до вподоби.
Цікаві факти про кактуси
Всього ботаніки нараховують близько 3000 видів кактусів.
Колекціонувати кактуси першими почали європейці через їх екзотичний вигляд. Перша відома колекція кактусів була зібрана в другій половині XVI ст. аптекарем Морганом в Лондоні.


У кактусі багато вологи, чимало мандрівників у пустелі були врятовані від спраги тільки завдяки кактусам, з яких вони добували воду.
Кактуси добре переносять спеку, для них температура в 60 градусів вважається цілком комфортною.
Колючки кактуса служать іонізатором повітря. Це доведений факт.
Цереус гігантський (Cereus giganteus) - найбільший кактус у світі, його висота може досягати 15-25 метрів, а вага до 10 т.
Найменші у світі кактуси називаються Блоссфельда - вони поміщаються в чайній ложці.
У записках Христофора Колумба є опис того, як американські індіанці їли диню. Як виявилося пізніше, Колумб помилився: насправді аборигени їли кактус.
Древні греки словом «кактос» називали будь-яку колючу рослину. Від нього і походить сучасне слово «кактус», придумане Карлом Ліннеєм.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 904 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість