Головна » 2019 » Квітень » 26 » «Юлій Романович з нами»: у музеї Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до річниці з дня народження Юлія Коцюбинського
«Юлій Романович з нами»: у музеї Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до річниці з дня народження Юлія Коцюбинського
10:29

28 квітня відомому літературознавцю, онуку класика Михайла Коцюбинського Юлію Коцюбинському виповнилося б 85… З цієї нагоди в музеї відкрилася виставка бібліотечних матеріалів «Юлій Романович з нами».

З 1988 до 2000 року Юлій Коцюбинський очолював літературно-меморіальний музей заповідник Михайла Коцюбинського. Він мав справжній талант невтомного дослідника – і це засвідчують його численні публікації про П.Куліша, С.Петлюру, Б.Лепкого, Б.Грінченка в журналах "Радянська школа", “Українська мова та література в школі”, "Сіверянський літопис”, "Кур’єри Кривбасу”, "Літературний Чернігів”, газетах "Літературна Україна", "Просвіта”, "Гарт”, "Деснянська правда”, "Чернігівські відомості”, "За Україну!". Це далеко не повний перелік статей і досліджень Ю.Р.Коцюбинського.

Та, мабуть, найбільшою мрією Юлія Романовича за останні роки було видання листів до М.М.Коцюбинського, які він упорядкував з такою любов’ю. Для всього колективу музею його директор був зразком працьовитості, наполегливості в досягненні мети, небайдужості до музейних і людських проблем.

На виставці в музеї-заповіднику представлені літературознавчі статті і спогади про Юлія Коцюбинського («Завжди з нами»), а також фото і спогади самого Юлія Романовича – книга «Шрами на серці».

Довідки за тел.: (0462) 677-481, 678-741.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 709 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість