Головна » 2016 » Лютий » 28 » Імпрези у Коцюбинського: у музеї письменника відбулася третя зустріч у межах проекту
Імпрези у Коцюбинського: у музеї письменника відбулася третя зустріч у межах проекту
13:24

27 березня літературно-меморіальний музей-заповідник М.Коцюбинського знову зібрав шанувальників класичної музики і творчості Великого Сонцепоклонника до затишної вітальні меморіального будинку. Цього дня відбулася третя зустріч літературно-мистецького проекту «Імпрези у Коцюбинського».

Під час третьої зустрічі на гостей чекало кілька сюрпризів. Про перший з них уже на початку заходу розповів автор і ведучий проекту вчений секретар музею Дмитро Мельниченко. 25 березня відзначалося 145-річчя від дня народження видатної української письменниці, культурної і громадської діячки Лесі Українки, творчість якої дуже шанували у родині Коцюбинських. Тому зустріч розпочали саме з присвяти Лесі Українці, на знак чого прозвучала пісня на вірш поетеси «Стояла я і слухала весну».

Уже традиційно основною темою для зустрічі став твір М.Коцюбинського. Цього разу звучали фрагменти з етюду «Лялечка». Разом з літературним вибудувався і чуттєвий музичний сюжет, що прозвучав у виконанні студентів Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького Анастасії Буряк (вокал), Максима Кирієнка (скрипка), Діани Мазур (вокал), Антона Яреми (вокал), Богдана Потебні (вокал), Сергія Тураша (труба), Олексія Лаща (вокал), Юлії Макаренко (вокал) та концертмейстерів заходу Ірини Шорохової (рояль) і Артема Бриля (рояль). Юні артисти майстерно виконали знані музичні твори з української та російської пісенної класики. Крім того, окрасою вечора стали інструментальні композиції.

Ще одним сюрпризом вечора стала нова рубрика проекту «З нотної бібліотеки М.Коцюбинського». Відтепер кожної зустрічі організатори обіцяють виконувати по одному твору з тих, які входять до чималої колекції нотних збірників з меморіальної бібліотеки письменника. І першим прозвучав вокально-інструментальний твір «Місяцю ясний», виконаний Артемом Брилем та Анастасією Буряк.

Уже за місяць вітальня меморіального будинку письменника знову відкриє свої двері для наступної зустрічі у межах проекту «Імпрези у Коцюбинського». Отже, запрошуємо: 25 березня о 17.00 частина четверта «Що записано в книгу життя».

Вхід за попереднім записом.

Вартість квитків 30 грн.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Довідки за тел.: 4-10-03; (063) 065 61 49; (097) 465 70 91.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1180 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість