Головна » 2015 » Грудень » 22 » Імпрези у Коцюбинського
Імпрези у Коцюбинського
17:44

21 грудня у вітальні музею-садиби відбулась презентація нового мистецького проекту «Імпрези у Коцюбинського», який триватиме протягом 2016 року.

На початку ХХ століття чернігівська оселя Михайла Коцюбинського була своєрідним мистецьким салоном. Літератори і музиканти, художники і артисти із задоволенням відвідували «літературні суботи», які запровадив письменник. Молоді митці, які тільки торували свій шлях у житті, завжди могли розраховувати на щире слово підтримки від М.Коцюбинського, на його допомогу. Письменник організовував виставки живопису, концерти молодих виконавців, літературні зустрічі. Багатьом з них на все життя запам’ятались ці щасливі моменти.

Через століття потому в домі письменника знову звучить музика.

Запалені свічки, старовинний рояль, який так стужився за вправними пальцями справжніх музикантів, неповторні голоси юних виконавців і високомайстерне слово Михайла Коцюбинського створили неперевершену атмосферу в цей зимовий вечір. Здавалося, сам письменник незримо присутній поміж глядачів і з превеликим задоволенням слухає віртуозну гру Артема Бриля і Олени Оксєніч, вокальні композиції у виконанні Юлії Макаренко, Діани Мазур та Олексія Лаща. Уривки з новели «Дебют», які зачитував автор проекту, вчений секретар музею Дмитро Мельниченко, тільки підсилювали враження.

Безперечно, кожен, хто був присутній на цій імпрезі, поніс у своєму серці частинку тепла дому Коцюбинських. А він ожив і чекає на нові зустрічі.

Наступна «Імпреза у Коцюбинського» відбудеться наприкінці січня.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1239 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість