Головна » 2014 » Травень » 9 » Друга світова війна у творчості українських письменників
Друга світова війна у творчості українських письменників
01:46
.День Перемоги. Сумний і радісний день водночас. До нього йшли тисячі кілометрів важкими дорогами війни, до нього не дожили мільйони людей.
Друга світова війна була найжорстокішою і найстрашнішою в історії людства. У пам’яті тих, кому судилося через неї пройти, назавжди залишився той важкий час. Застерігаючи наступні покоління від повторення катастрофи, вони розповідають про жахи війни в мемуарах, художній літературі. Чи можливо правдиво і чесно описати війну? Напевне, ні. Кожна війна, якою б вона не була, відразу перетворюється на ідеологізований міф. Однак кожен народ переживає війну по-своєму. І його письменники теж пишуть про неї по-своєму.

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського до 69-ої річниці Перемоги експонується виставка літератури «Події Другої світової війни у творах українських письменників». На виставці представлені книги з наукової бібліотеки музею таких авторів як О.Довженко, М.Ткач, М.Демидов, Г.Кузнецов та інші.

Художні твори засуджують жахи війни, розкривають її абсурдність, переконливо доводять, що війна не приносить щастя нікому: ні тим, хто її починає, ні тим, хто поневолі змушений брати у ній участь. Нехай же полум’яне слово письменників остудить гарячі голови тих, хто сьогодні намагається роздмухати вогнище війни в Україні.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1672 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість