Головна » 2024 » Березень » 16 » Долучаймося до Всеукраїнської акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» - разом!
Долучаймося до Всеукраїнської акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» - разом!
07:44

З 16 до 24 березня Український інститут книги організовує Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» задля консолідації українського суспільства навколо читання як життєвої стратегії. Гаслом акції став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому».

Пірнути у світ книги означає дістати з надр найбільше надбання людства – знання. Тож давайте разом візьмемо участь у цій акції та публікуватимемо у себе на сторінках у соціальних мережах пости з поезіями українських письменників і не тільки. Позначати дописи в соціальних мережах потрібно хештегом #тижденьпоезії2024.

Тема «Тижня поезії» у 2024 році – «Дім». Для кожного це слово означає щось своє, бо кожен може вкладати у поняття дому власне бачення. Дім – це там, де рідні і близькі, де спогади про щасливе дитинство, де нас зустрічають рідні очі. Особливо поняття «дому» стало актуальним із початком повномасштабної війни.

Тема акції «Дім» обрана ще і для того, аби звернути особливу увагу на важливість дому для українських військових, які нині боронять наші будинки і теж хочуть відчути тепло й затишок своїх рідних домівок, цивільних, які через війну змушені були переїхати в інші реґіони України чи й за кордон, людей, які залишилися на тимчасово окупованих територіях і чекають повернення додому – всіх українців, для яких дім тепер більше, ніж просто точка на мапі.

Тож обираймо поезії, в яких згадується тема дому та публікуймо їх на сторінках у соціальних мережах із хештегом #тижденьпоезії2024. Дім – там, де є ми. Дім – там, де наші близькі.

____________________

Публікацію підготовлено з використанням матеріалів Українського інституту книги




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 103 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість