Головна » 2022 » Червень » 1 » До Міжнародного дня захисту дітей
До Міжнародного дня захисту дітей
11:32

1 червня в багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день захисту дітей. Саме діти – це наше продовження роду, сподівання на краще і здійснення мрій.  Усі батьки прагнуть, аби їхні діти зростали радісними та здоровими, славили та любили свою Батьківщину.

Рішення відзначати Міжнародний день захисту дітей 1 червня ухвалила Міжнародна демократична федерація жінок ще у листопаді 1949 року. Уперше цей день відсвяткували ще 1950 року. Організація Об’єднаних Націй підтримала ініціативу федерації жінок та серед пріоритетів своєї діяльності визначила ще й захист прав, здоров’я та життя дітей.

В Україні Міжнародний день захисту дітей відзначають із 1998 року. Саме тоді наша держава приєдналася до Конвенції ООН про права дитини. Відповідно до цього документу мають забезпечуватися права дітей на повагу та заохочення, всебічну участь у творчому та культурному житті, повноцінному дозвіллі та відпочинку, також мають створюватися відповідні можливості для цього.

Сьогодні ж, на превеликий жаль, перед Україною постали нові виклики у сфері захисту прав дітей через ескалацію насильства та бойові дії на території областей нашої держави. Та незважаючи на це, у кожної дитини має бути право на захист, розвиток та навчання для кращого майбутнього. І нині Міжнародний день захисту дітей 1 червня – це не лише веселе дитяче свято, це ще і нагадування для всіх членів суспільства про те, що необхідно будь-що захищати права дітей та прагнути до того, аби вони виросли щасливими і у майбутньому стали чудовими батьками та громадянами вільної і незалежної України.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 379 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість