Головна » 2016 » Квітень » 23 » До дня пам’яті М.Коцюбинського
До дня пам’яті М.Коцюбинського
08:49

 25 квітня 1913 року перестало битися серце видатного українського письменника Михайла Коцюбинського.

Чернігову М.Коцюбинський віддав 15 років свого недовгого життя. Але які це були роки! Тут народилися кращі його твори: «Дорогою ціною», «На камені», «В путах шайтана», «Цвіт яблуні», «Intermezzo», «Fata morgana», «Що записано в книгу життя» і нарешті – лебедина пісня коханню, красі, молодості «Тіні забутих предків».

А будинок на тихій Сіверянській вулиці донині береже кроки і голоси людей, які сюди приходили.

Давши клятву в 1892 році при посвяченні до «Братства тарасівців» постійно бути українцем і служити Україні скрізь і завжди, Михайло Коцюбинський не відступився від неї. Як лицар честі і вірності він збирає в своєму домі таких же лицарів, для яких українське слово, пісня, музика складають сенс життя: Борис Грінченко, Володимир Самійленко, Микола Вороний, Микола Лисенко, Ілля Шраг, Іван Рашевський, Михайло Жук, Микола Чернявський.

Життя і час засвідчують незгасний інтерес до творчості Михайла Коцюбинського у читачів різних поколінь і народів, адже його світлі вічні ідеали: добро, краса, людяність, прагнення до волі – актуальні завжди і всюди.

25 квітня 2016 року запрошуємо всіх шанувальників творчості М.Коцюбинського вклонитися його пам’яті біля могили на Болдиній горі, де відбудеться поминальна панахида та мітинг-реквієм за участю представників влади та громадськості міста.

Початок об 11.00.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1406 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість