Головна » 2012 » Березень » 15 » До 198-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулося літературно-мистецьке свято «Т.Шевченко у родині Коцюбинських»
До 198-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулося літературно-мистецьке свято «Т.Шевченко у родині Коцюбинських»
11:44
13 березня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського у рамках відзначення 198-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулося літературно-мистецьке свято «Т.Шевченко у родині Коцюбинських».
У затишній вітальні меморіального будинку наукові співробітники музею розповіли учням ЗОШ № 9, яка носить ім’я М.Коцюбинського, про традиції літературних свят в родині Михайла Коцюбинського, про те як шанобливо ставився письменник до творчості Кобзаря, як разом з дітьми та дружиною Вірою Устимівною брав участь у організації та проведенні вечорів пам’яті Т.Шевченка у Чернігові на початку ХХ ст.

Цікавою була розповідь зав. відділом музею Марії Москаленко про історію появи у Михайла Коцюбинського портрета Т.Шевченка роботи художника О.Дігтяря.
У виконанні викладача Чернігівської школи мистецтв Олега Бадалова прозвучав Шевченків «Заповіт» у обробці К.Стеценка.

Учні самі були активними учасниками свята. Вони декламували вірші Кобзаря, а також співали українських пісень.

Підготувала Н.Коцюбинська


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1473 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість