Головна » 2015 » Травень » 5 » Чернігів вшанував свого найвідомішого письменника
Чернігів вшанував свого найвідомішого письменника
19:24
«Я перелітав на крилах пісні» – зовсім нова хорова вистава від Обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм у виконанні Чернігівського академічного народного хору – побачила світ до 102-ї річниці від дня смерті нашого видатного письменника Михайла Коцюбинського 24 квітня. Режисером постановки виступив відомий майстер свого жанру, Заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта. За його словами, у день прем’єри відбулась знакова подія в історії української культури – вперше в Україні світ побачила саме хорова вистава, та ще й до того ж, в яскравому народному стилі.

«Справжній літописець свого бутя - сам народ, письменник лише вуста його»
В. Дрозд

А що коли народ і митець єдині у своєму пориванні? Що коли крізь письменницькі вуста промовляє сам досвід нашої країни? Що коли нація плаче усіма своїми болями через пісню, через слова, через серце письменницьке?
Де тоді грань між вигаданим і справжнім? Як визначити автора в цих згустках чистих переживань? Можливо й можна, але навіщо? У такі моменти вже не існує нічого, окрім дійства, неперевершеного дійства, котре подарував нам Чернігівський академічний народний хор під керівництвом Володимира Коцура, а головним режисером вистави став Заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта.

Трохи більше ніж за годину глядачі мали змогу відчути атмосферу розлуки з рідною землею, пройти «Чумацьким шляхом», замилуватися яскравою хореографією… Проте найголовніше у хоровій виставі (а власне так визначили жанр дійства її режисери) – це виконавці й сам хор. А він був неперевершений!

Ми просто забули про час, і простір, і світ навколо. Ми просто жили й співпереживали разом із сюжетом!
Сподіваємося, що хорова вистава побачить ще не раз свого глядача з нового сезону. Чернігівський глядач добряче скучив за цікавими й оригінальними інсценізаціями з яскравим етностилем.

Саме тому дякуємо всьому авторському колективу й виконавцям. І як традиційно говорять – «У добру путь!»

Дмитро Мельниченко








QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1189 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/5 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість