Головна » 2016 » Вересень » 10 » Берегиня родинного затишку: у музеї М.Коцюбинського відбулася чергова зустріч з проекту «Михайло Коцюбинський – знайомий незнайомець»
Берегиня родинного затишку: у музеї М.Коцюбинського відбулася чергова зустріч з проекту «Михайло Коцюбинський – знайомий незнайомець»
13:21

 9 вересня садиба М.Коцюбинського вкотре відчинила свої двері для поціновувачів творчості письменника і зібрала гостей на сьому зустріч в межах проекту «Михайло Коцюбинський – знайомий незнайомець».

Автор і ведуча проекту заступник директора музею з наукової роботи Наталія Коцюбинська цього разу запропонувала гостям проекту захопливу розповідь про походження дружини письменника, справжньої берегині родинного затишку Віри Устимівни Коцюбинської.

Під час розповіді учасники проекту здійснили справжню мандрівку у часі та познайомилися з представниками старовинного дворянського роду Гортинських, представники якого у середині ХІХ століття оселяються у Чернігові. Військові, державні службовці і революціонери, педагоги, лікарі, науковці і громадські діячі – усі Гортинські мали блискучу освіту і залишили значний слід в історії. Саме з цього роду походила і Віра Устимівна Дейша. Цікаві історії про найвизначніших представників роду Гортинських і Дейш, та навіть окремі родинні секрети прозвучали цього вечора на зустрічі.

Уже традиційно для теплої пори зустріч відбулася на терасі будинку Коцюбинських, тому приємним бонусом до цікавого спілкування стала неповторна атмосфера цього затишного куточка садиби, наповненого натхненням і неповторними, п’янкими ароматами квітів з саду письменника.

Наступна зустріч в межах проекту «Михайло Коцюбинський – знайомий незнайомець» відбудеться вже за місяць. Темою для наступної розмови стануть долі нащадків роду письменника. 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1186 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість