Головна » 2021 » Листопад » 23 » Актор із Богом у серці
Актор із Богом у серці
13:41

Коли він виходив на театральну сцену, зал вибухав гучними оплесками. Коли його нога ступала на знімальний майданчик, фільми за його участю швидко ставали відомими не лише в Україні, а і далеко за її межами. Все це про талановитого і без перебільшення – геніального - українського актора Богдана Ступку. Нинішнього року йому могло б виповнитися 80 років… Могло б… Але через хворобу душа актора відлетіла у засвіти ще в липні 2012 року.

Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського підготував невелику виставку бібліотечних матеріалів «Актор із Богом у серці», присвячену Богданові Ступці. На виставці представлені огляди його біографії, інтерв’ю актора різним українським виданням.

Богдан Ступка – надзвичайно працьовитий актор. На його рахунку безліч ролей. Творча робота актора розпочалася у Львівському академічному драматичному театрі імені Марії Заньковецької, а згодом тривала і в Київському академічному драматичному театрі імені Івана Франка. Серед відомих театральних ролей Ступки відзначимо: «Тев’є-Тевель» (за Шолом-Алейхемом), «Гайдамаки» (за Шевченком), «Прапороносці» (за Гончаром), «Камінний господар» (за Лесею Українкою), «Майстер і Маргарита» (за Булгаковим) та багато інших.

У кіно Богданові Ступці особливо вдавалися ролі історичного плану: Богдана Хмельницького («Вогнем і мечем»), Івана Брюховецького («Чорна рада»), Івана Мазепи («Молитва за гетьмана Мазепу»). Не можна не згадати й ролі Богдана Ступки в таких фільмах, як «Тарас Бульба», «Три напівграції», «Водій для Віри».

Кожна роль для актора – це ціле життя, яке він проживав або на сцені, або на знімальному майданчику. Переглядаючи записи фільмів із Богданом Ступкою, ми можемо ще раз насолодитися його філігранною грою та оцінити талант Майстра сцени.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 424 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість