Головна » 2023 » Грудень » 1 » 8 грудня музей Михайла Коцюбинського запрошує на презентацію нової книжки Василя Іванини «Каяття гетьмана Розумовського»
8 грудня музей Михайла Коцюбинського запрошує на презентацію нової книжки Василя Іванини «Каяття гетьмана Розумовського»
17:09

8 грудня о 12.00 в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться презентація роману Василя Іванини «Каяття гетьмана Розумовського». Книга вийшла друком у київському видавництві «Український письменник» 2023 року. Захід  проводитиметься спільно з ГО «Спілка жінок Чернігівщини».

Автор роману Василь Іванина народився на Чернігівщині у селі Шапіхи. Після закінчення столичного університету імені Тараса Шевченка працював у редакціях провідних газет і журналів, адміністрації першого Президента України, апараті Верховної Ради.

За п’ятдесят років творчості видав низку книжок художньої прози: «Поїздка до матері», «Журавлі з отчого краю», «Жалість», «Полин-люби-мене-не покинь», «Агонія», «Любов і смерть узурпатора», «ДОПР», «З неба зіронька упала», «Брати», «Дорога від Щастя», «Сонце на Лемеші».

Новий історичний роман «Каяття гетьмана Розумовського» - продовження попереднього «Сонце на Лемеші», в яких дослідив витоки нинішньої жорстокої війни російського агресора проти волелюбного українського народу. За провідної ролі останнього гетьмана Лівобережної України Кирила Розумовського хитра й підступна німкеня Ангальдт Цербстська, перелицьована з поміччю своєї родички цариці Єлисавети в православну Катерину, всілася на царський трон. Згодом вона «віддячила» своєму покровителю, позбавивши його гетьманської влади, ліквідувавши Запорізьку Січ.

Чи міг принижений Кирило Розумовський опісля насолоджуватися життям, володіючи величезними багатствами? Про це читачі можуть дізнатися зі сторінок нового історичного роману Василя Іванини «Каяття гетьмана Розумовського» та поспілкувавшись із автором особисто 8 грудня о 12.00 у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського.

Тож запрошуємо усіх охочих на презентацію!

Вхід – вільний.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 155 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість