Головна » 2018 » Вересень » 27 » 2 жовтня в музеї Коцюбинського відкриється унікальна виставка «Білим і чорним хотів би я бути… (Михайло Жук)»
2 жовтня в музеї Коцюбинського відкриється унікальна виставка «Білим і чорним хотів би я бути… (Михайло Жук)»
13:00

Чому виставка унікальна? Бо експонати, які на ній можна буде роздивитися, не побачиш у постійній експозиції. Вони зберігаються у фондах і сховищах музею-заповідника, і тільки протягом жовтня живописні твори, плакати, фотографії, особисті речі відомого у всьому світі художника Михайла Жука будуть виставлені на загальний огляд у виставковій залі в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського. Всього буде представлено кілька десятків експонатів. Отож, приходьте, на виставці буде, на що подивитися!

Михайло Жук – відомий український художник, професор Української академії мистецтв. Серед його робіт чимало панно, натюрмортів, портретів  відомих українських діячів культури.

Михайло Жук був добрим товаришем Михайла Коцюбинського. Він є автором двох прижиттєвих портретів письменника. Художник був частим гостем у будинку письменника, брав участь у літературних суботах. М.Жук любив прогулюватися  садом Коцюбинського. Наривав там повні оберемки квітів і ніс до себе в студію – там писав із них картини. Одну з таких своїх робіт – полотно «Жоржини» – він подарував Михайлові Коцюбинському. Цю картину та багато інших можна буде побачити на виставці в музеї, що відкривається з нагоди 135-річчя від дня народження Михайла Жука.

В день відкриття відвідування виставки безкоштовне!

Запрошуємо всіх охочих.

Початок о 14:00.

Виставка триватиме до кінця жовтня.

Довідки за тел.: (0462) 677-481, 678-741.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 892 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість