Головна » 2017 » Червень » 29 » 28 червня в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відкрилася виставка з нагоди Дня Конституції України
28 червня в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відкрилася виставка з нагоди Дня Конституції України
09:45

28 червня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику відкрилася виставка бібліотечних матеріалів з нагоди Дня Конституції України – Основного Документу нашої держави. На виставці представлені книги, що репрезентують історію створення Конституції України.

28 червня 1996 року депутати Верховної Ради ухвалили рішення про прийняття нової Конституції у незалежній Україні. Була проведена копітка праця, в результаті якої взято до уваги всі зауваження Президента, вирішення низку питань, зокрема про державні символи, українську мову як державну, право приватної власності в Україні та багато інших.

З прийняттям Конституції України було закріплено її суверенітет і державну цілісність, правові основи. Подія, що сталася того дня, стала важливим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, зростанню авторитету держави на міжнародній арені. Конституція, ухвалена 28 червня 1996 року, діє і нині. І відповідно до неї, день її прийняття – це державне свято.

Виставка в музеї-заповіднику триватиме до 8 липня.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 827 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість