Головна » 2024 » Січень » 22 » 27 січня. Музей М.Коцюбинського запрошує на мистецьку зустріч «Легенда про Сурамську фортецю» з нагоди 100-річчя С.Параджанова
27 січня. Музей М.Коцюбинського запрошує на мистецьку зустріч «Легенда про Сурамську фортецю» з нагоди 100-річчя С.Параджанова
15:32

27 січня музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує поціновувачів творчості Сергія Параджанова на нову мистецьку зустріч, присвячену творчості митця.

«Легенда про Сурамську фортецю» - фільм, знятий на кіностудії «Грузія-фільм» 1984 р. за сценарієм В.Гігашвіллі та присвячений грузинським воїнам усіх часів, які віддали своє життя за Батьківщину. Сюжет має фольклорне походження і бере свій початок від давньої грузинської легенди: народ, готуючись захищати свою країну від поневолювачів, зводив фортецю, але щоразу, коли стіни досягали рівня даху, будівля руйнувалася. За пророцтвом ворожки, аби стіна вистояла, у неї має бути замурований найпрекрасніший хлопець. Знайшовся юнак, який здійснив самопожертву задля порятунку Вітчизни. І фортеця, завдяки його жертві, стала незламною твердинею на довгі часи.

Цей фільм було створено у режисерській співпраці Давида Абашидзе і Сергія Параджанова. Для останнього кінострічка стала першим великим кінематографічним проєктом, реалізованим після ув’язнення, ознаменувавши повернення маестро Параджанова у світ кінематографу.

Отже, 27 січня о 12.30 запрошуємо усіх охочих на мистецьку зустріч «Легенда про Сурамську фортецю».

Вартість квитка – 50 грн.

Тривалість заходу – близько 2 год (з урахуванням перегляду кінофільму).

Для участі у заході просимо попередньо зареєструватися.

Довідки та замовлення квитків за телефонами: (097) 465 70 91, (063) 065 61 49.

Мистецька зустріч відбудеться в межах проєкту «Сергій Параджанов: небезпечно вільна людина» з нагоди 100-річчя митця.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 81 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість