Головна » 2017 » Квітень » 21 » 27 квітня в музеї-заповіднику відбудеться презентація книги спогадів Юлія Коцюбинського «Шрами на серці»
27 квітня в музеї-заповіднику відбудеться презентація книги спогадів Юлія Коцюбинського «Шрами на серці»
13:18

27 квітня 2017 року Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник запрошує усіх охочих відвідати презентацію книжки під назвою «Шрами на серці». Вона належить до популярного нині мемуарного жанру літератури. Книга вийшла друком наприкінці 2016 року. Її було надруковано у Чернігові у видавництві «Десна. Поліграф». Автор проекту літературно-художнього  видання – Ігор Коцюбинський.

Книжка складається з двох частин. Перша частина має назву «Шрами на серці». Її написав онук Михайла Коцюбинського – Юлій Коцюбинський, де розкрив цікаві й болючі факти зі своєї біографії, де відкрив свою душу читачеві. Друга частина називається «Завжди з нами». У ній зібрані спогади друзів, родичів і просто близьких людей Юлія Романовича. І кожен спогад наповнений неймовірною любов’ю і теплотою. Відзначимо, що обидві частини вже видавалися раніше окремо. Вони швидко знайшли відгук серед читачів і розійшлися між людьми. Тому виникла нагальна потреба перевидання книги.

Зі «Шрамів на серці» можна дізнатися про тяжкі поневіряння, які випали на долю Юлія Коцюбинського, адже він – син репресованого. Аби врятувати свою кровиночку від неминучої загибелі, мама Юлія дає йому своє прізвище, але просить, щоб він ніколи не забував, що він – Коцюбинський, онук відомого українського письменника.

Та розлука з мамою і тавро «сина ворога народу» – лише початок. Почалася війна. І Юрі (саме так його усі називали) довелося виривати своє життя з лап смерті і під свист куль і розриви бомб рятуватися в евакуації. А потім його чекали довгі роки поневірянь у дитячих будинках.

Довго і важко писав Юлій Коцюбинський свої «Шрами на серці». Кожне слово вимагало багато сил і енергії. І тепер ми маємо за честь взяти до рук цю книжку і перечитати його твір, щоб дізнатися більше про онука Великого Сонцепоклонника.

Початок презентації о 14:30.

Чекаємо усіх охочих.

Вхід вільний.

Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1046 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість