Головна » 2017 » Листопад » 20 » 24 листопада в музей Коцюбинського завітає письменник Василь Шкляр
24 листопада в музей Коцюбинського завітає письменник Василь Шкляр
12:21

24 листопада Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського та Безкоштовні курси української мови запрошують поціновувачів літератури на зустріч із відомим письменником Василем Шклярем, що презентуватиме свою нову книгу «Троща».

Василь Шкляр – один із найтитулованіших та найулюбленіших письменників країни, «батько українського бестселера». Найвідоміший роман Шкляра – «Чорний Ворон». Він приніс прозаїку широку славу і допоміг здобути найпрестижніші нагороди. В 2011 році за цей літературний твір Василь Шкляр був удостоєний Шевченківської премії. Але письменник відмовився від неї, протестуючи проти політики тодішньої влади.

Твори Василя Шкляра перекладені багатьма мовами світу, зокрема й португальською, англійською, вірменською, болгарською, шведською та словацькою.

Роман «Троща» вийшов друком у 2017 році. За словами самого автора, трощею в тім краю, де відбулася ця драма, називають очерет. Саме в очеретах над річкою Стрипою червонопогонники оточили жменьку підпільників, не лишаючи їм жодного шансу. Але Бог не без милості, козак не без долі. Герой Шкляра виходить із пастки, перемагаючи саму смерть. І тоді стає зрозуміло, що троща – це, крім усього, катастрофа, бійня, яка трощить людські долі й життя. Однак якщо ти здатний гідно відповісти викликам долі, то вийдеш переможцем навіть із пекла.

Якщо вам цікава така література, тоді обов’язково приходьте на зустріч із письменником 24 листопада.

Початок о 18 годині.

Вхід вільний.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 904 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість