Головна » 2009 » Червень » 24 » На здобуття обласної літературної премії ім. М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературної премії ім. М.Коцюбинського
05:40
Шановна комісія з присудження Чернігівської обласної літературної премії ім. М.Коцюбинського!
Ми прочитали в газеті, що колишнього учня нашої школи письменника Миколу Павловича Клочко за книжки «Афоризми» (2004 рік), добірку оповідань «Вишнева вежа» (2005 рік), збірку «Афоризми – 2» (2006 рік) висунуто на здобуття обласної премії ім. М.Коцюбинського в номінації «Проза» за 2009 рік.

Педагогічний колектив нашої школи вважає, що М.П.Клочко заслуговує такої відзнаки. Книги нашого земляка глибоко змістовні, захоплюючі, психологічні, виховуючі. Герої його творів – люди праці, односельці. Письменник правдиво зображує між людьми, проповідує та відстоює ідеї гуманізму. Його твори цікаві, оригінальні не тільки за змістом, а й за формою. Оповідання, нариси, афористичні вислови нашого земляка виховують почуття любові до рідної землі, батьків, Вітчизни. З ними ми знайомимо сьогоднішніх учнів на уроках літератури рідного краю. Твори М.Клочка вельми читабельні, ними захоплюються його земляки.

Микола Павлович Клочко – шанована в селищі людина. Він постійно у творчих пошуках, і ми з великим інтересом чекаємо його нових книг.

Тому педколектив нашої школи вважає, що письменник Микола Клочко заслуговує відзнаки Чернігівської обласної літературної премії ім. Михайла Коцюбинського.

Директор школи
Г.Л.Петруша

Заступник директора з НВР
Л.Ф.Маслак

Клочко Микола Павлович народився 14 грудня 1934 р. в с. Парафіївка Ічнянського району. Ще з юних літ почав писати. Навчався в Київському гірничому технікумі. 1953 р. за політичні переконання його було засуджено до 25 років ув’язнення в концтаборах ГУЛАГу. Після смерті Сталіна і ХХ з’їзду КПРС Клочко 1956 року був звільнений з тюрми.

Любов до рідного слова, української літератури привели Клочка на філологічний факультет Київського університету ім. Т.Г.Шевченка, який він успішно закінчив 1965 р.

По цьому працював журналістом, вчителем у школі. Автор багатьох поетичних та прозових творів, серед яких і книги «Афоризми» (два томи) та «Вишнева вежа».

Учителі:

Матвєєва А.О.
Федоренко Н.В.
Страшко О.О.
Воронько В.П.
Струк О,М.
Наконечна Р.І.
Мельник Р.М.
Мороз Н.О.
Якуб В.І.
Косенчук В.О.
Кот В.О.
Галич Л.П.
Кривошей В.В.
Бондаренко Н.С.
Кот М.Г.
Сидорчук Н.Ф.
Шаруніна Т.В.
Буряк Ж.О.
Калюжний С.В.
Цинковський С.М.

18 червня 2009 р.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1842 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість