Головна » 2009 » Червень » 12 » Презентація монографічної розвідки Євгена та Оксани НАХЛІКІВ «Пантелеймон Куліш між Параскою Глібовою і Горпиною Ніколаєвою»
Презентація монографічної розвідки Євгена та Оксани НАХЛІКІВ «Пантелеймон Куліш між Параскою Глібовою і Горпиною Ніколаєвою»
14:03
Презентація монографічної розвідки Євгена та Оксани НАХЛІКІВ «Пантелеймон Куліш між Параскою Глібовою і Горпиною Ніколаєвою» відбулася в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського.
Книжка написана на основі новознайдених листів, інших архівних джерел та маловідомих публікацій по-новому осмислюються взаємини всередині двох любовних трикутників Пантелеймона Куліша – чернігівського (з Параскою та Леонідом Глібовими) і київського (з Горпиною Ніколаєвою та її нареченим Делинським). Висвітлюються особисте життя Леоніда Глібова, колоритна постать чільного діяча Чернігівської української громади 1859-1863 рр. Степана Носа, інтимні зв’язки Параски Глібової з громадівцем та землевольцем Іваном Андрущенком. Подаються й коментуються не опубліковані доти інтимні листи Параски Глібової та вихованки київського Інституту шляхетних дівчат Горпини Ніколаєвої до Куліша, його відписи до Глібової, а також лист Делінського до Куліша.

У заході взяли участь письменники Ганна АРСЕНИЧ-БАРАН, Михась ТКАЧ, Станіслав РЕП’ЯХ, вчений секретар музею–заповідника М.Коцюбинського Ольга ЄРМОЛЕНКО, літературознавець Тетяна ДЗЮБА, заст. директора обласного історичного музею Людмила ЛИНЮК.

Автори монографії – подружжя Нахліків розкрили секрети своєї «творчої лабораторії» при підготовці й написанні цієї цікавої роботи й поділилися планами своїх наукових досліджень на майбутнє.

І.Коцюбинський



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1932 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість