Головна » 2009 » Червень » 4 » Відбудеться презентація книжки Євгена та Оксани НАХЛІКІВ «Пантелеймон Куліш між Параскою Глібовою і Горпиною Ніколаєвою»
Відбудеться презентація книжки Євгена та Оксани НАХЛІКІВ «Пантелеймон Куліш між Параскою Глібовою і Горпиною Ніколаєвою»
16:33
11 червня (четвер) о 12-00 у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться презентація книжки Євгена та Оксани НАХЛІКІВ «Пантелеймон Куліш між Параскою Глібовою і Горпиною Ніколаєвою».
Монографія написана на основі новознайдених листів, інших архівних джерел та маловідомих публікацій. По-новому осмислюються взаємини всередині двох любовних трикутників Пантелеймона Куліша – чернігівського (з Параскою та Леонідом Глібовими) і київського (з Горпиною Ніколаєвою та її нареченим Делинським). Висвітлюються особисте життя Леоніда Глібова, колоритна постать чільного діяча Чернігівської української громади 1859-1863 рр. Степана Носа, інтимні зв’язки Параски Глібової з громадівцем та землевольцем Іваном Андрущенком. Подаються й коментуються не опубліковані доти інтимні листи Параски Глібової та вихованки київського Інституту шляхетних дівчат Горпини Ніколаєвої до Куліша, його відписи до Глібової, а також лист Делінського до Куліша.
Для вчених і студентів гуманітарного профілю, усіх, хто цікавиться історією українського національно-культурного руху ХІХ ст.

Запрошуємо усіх бажаючих! Вхід вільний!



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1993 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість