Головна » 2009 » Березень » 11 » Відбувся літературний вечір «Тарас Шевченко і Чернігівщина», присвячений 195-й річниці від дня народження Кобзаря
Відбувся літературний вечір «Тарас Шевченко і Чернігівщина», присвячений 195-й річниці від дня народження Кобзаря
16:37
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відбувся літературний вечір «Тарас Шевченко і Чернігівщина», присвячений 195-й річниці від дня народження Кобзаря
Доля Т.Г.Шевченка тісно пов’язана із нашею Сіверською землею. Неодноразово Тарас Григорович бував у Кулішів у Оленівці, у Тарновських у Качанівці або у Седневі відвідував Лизогубів. Саме по поверненню від Лизогубів Шевченка було заарештовано як члена Кирило-Мефодіївського товариства й заслано на довгі 10 років до Оренбуржжя та Аралу.
У заході, що був організований науковими співробітниками музею, взяли участь студенти Чернігівської філії Міжрегіональної Академії Управління Персоналом та Чернігівського механіко-технологічного технікуму, учні ЗОШ №20.
Голова Чернігівського осередку Спілки письменників України Станіслав РЕП’ЯХ, який свого часу написав книжку «Марево», присвячену Шевченку, розповів про стосунки Поета із жіноцтвом.
Уривки з творів Кобзаря було прочитано студентами МАУП.

І.Коцюбинський




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2645 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість