Головна » 2009 » Січень » 23 » Захід до Дня Соборності України у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського
Захід до Дня Соборності України у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського
11:12
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся захід до Дня Соборності України (90-ї річниці від проголошення Акту Злуки). Саме 22 січня 1919 р. у Києві на Софійському майдані було урочисто проголошено про обєднання УНР (Української Народної Республіки) та ЗУНР (Західно-Української Народної Республіки) в єдину Українську державу. На жаль з різних причин тоді у 1917-1920 рр. українцям не вдалося захистити незалежність свого краю. Ми ще на понад 70 років були розділені й залишались підданими інших країн – Радянської Росії, Польщі, Румунії тощо.

Про всі ці події йшлося у виступах кандидата історичних наук, викладача педуніверситету Тамари ДЕМЧЕНКО, засл. вчителя України, викладача військового ліцею Ольги ГРЕБНИЦЬКОЇ та заступника директора музею з наукової роботи – Наталії КОЦЮБИНСЬКОЇ, яка підготувала цей захід.

Вихованці Чернігівського військового ліцею, що були присутні в залі переглянули відеофільм про історичні події тих років під назвою «Трикутник смерті».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1885 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість