Головна » 2021 » Червень » 1 » 1 червня – Міжнародний день захисту дітей
1 червня – Міжнародний день захисту дітей
09:56

Міжнародний день захисту дітей був заснований у 1949 році. Уперше його відзначали в 1950 році в 51-й країні світу. Тоді і ООН підтримала цю ініціативу та визнала захист прав, життя і здоров’я дітей пріоритетним напрямком своєї роботи.

Наша держава долучилася до відзначення Міжнародного дня захисту дітей у 1998 році. Цей день було започатковано в Україні відповідно до Указу Президента від 30 травня 1998 року «…на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім’ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей «Україна — дітям» та інших громадських організацій …». А ще в 1991 році країна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, відповідно до якої кожна держава має поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у творчому та культурному житті, забезпечувати їй повноцінний відпочинок та дозвілля.

Міжнародний день захисту дітей – це чудове свято надії та радості, присвячене найдорожчому, що є в нації, – дітям, адже саме в них – продовження роду, здійснення мрій і сподівань на краще.  1 червня для дітей влаштовують конкурси з подарунками, пізнавальні та різні виставкові заходи, концерти. Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їхніх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією життя дорослих.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 455 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість