Головна » 2016 » Травень » 14 » 18 травня. Музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує на урочистості з нагоди 55-річчя з часу заснування Шевченківської премії
18 травня. Музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує на урочистості з нагоди 55-річчя з часу заснування Шевченківської премії
12:07

18 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день музеїв. З цієї нагоди Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.Коцюбинського підготував ряд заходів, які триватимуть з 14 по 18 травня. Це презентації нових музейних видань та екскурсії, концерти молодіжних колективів, відкриття літературного кафе, літературні вечори і зустрічі з непересічними людьми, майстер-класи і багато іншого.

Одним з центральних є урочистий захід «Світе тихий, краю милий, моя Україно!», який відбудеться 18 травня о 14.00 на Валу біля пам’ятника Т.Шевченку.

Місце вибрано не випадково, адже саме цими днями виповнюється 55 років з часу заснування Національної премії імені Тараса Шевченка. Символічно й те, що серед лауреатів ціла плеяда чернігівців, уродженців краю, де неодноразово гостював і творив великий Кобзар. Це Павло Тичина і Юрій Збанацький, Юрій Мушкетик і Григорій Кочур, Євген Гуцало і Володимир Дрозд, Леонід Горлач і Кость Москалець, Василь Нечепа і Дмитро Іванов… Ці славні сини землі чернігівської своєю творчістю збагатили світову культурну скарбницю.

У програмі заходу передбачено виступи почесних гостей, музичні композиції у виконанні Чернігівського академічного українського народного хору, прозвучать поезії Т.Шевченка різними мовами (грузинською, англійською, ідиш, іврит, німецькою).

Завершиться захід виставою «Незримим писане пером» від естрадного театру «Шарж», який діє при НАКККіМ (м.Київ).

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03; 4-43-26.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1066 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість