Головна » 2017 » Вересень » 16 » 15 вересня в музеї-заповіднику вручали премію імені Михайла Коцюбинського
15 вересня в музеї-заповіднику вручали премію імені Михайла Коцюбинського
13:54

15 вересня в Чернігівському обласному музеї-заповіднику відбулася визначна подія – вручали обласну премію імені Михайла Коцюбинського. На цей урочистий захід прийшли привітати лауреатів керівники міста та області, письменники, педагоги і звичайні чернігівці, які стежать за культурним життям міста.

Про історію створення премії Михайла Коцюбинського, що була заснована у 1991 році, детально розповів директор музею-заповідника Ігор Коцюбинський. До слова він запросив заступника голови Чернігівської обласної ради Валентина Мельничука, який привітав лауреатів та зазначив, що сума грошової винагороди цьогоріч значно збільшена.

Директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Олександр Левочко зачитав Розпорядження голови облдержадміністрації про призначення премії, були вручені дипломи, медалі та конверти з грошовою винагородою лауреатам.

Отож, у номінації «Поезія» премію отримав Анатолій Мойсієнко за збірку «Леза зел». У номінації «Проза» перемогла Тетяна Сидоренко з книжкою «Ігри з Іваном». В номінації «Народознавство» першість здобули Сергій Горобець і Сергій Бутко за монографію «Хроніки війни більшовиків з українським народом. Голодомор 1932-1933 років на Чернігівщині: виконавці злочину». Премію в номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» отримав Анатолій Іваньков за відродження і розвиток чернігівського традиційного мистецтва. У номінації «Театрально-музичне мистецтво» відзначено Ренату Гофурову за виставу «Ми» за творами поетів Розстріляного Відродження.

Кожен із переможців мав нагоду сказати слова подяки присутнім. А наприкінці заходу гості переглянули уривок з вистави цьогорічного лауреата Ренати Гофурової – «Ми». Вистава зірвала шквал аплодисментів і нікого не залишила байдужим.

Більше фото можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1115 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість