Головна » 2017 » Травень » 15 » 15 травня в музеї-заповіднику М.Коцюбинського відкрилася виставка «Микола Костомаров: видатна особистість, громадський діяч ХІХ століття»
15 травня в музеї-заповіднику М.Коцюбинського відкрилася виставка «Микола Костомаров: видатна особистість, громадський діяч ХІХ століття»
10:21

16 травня минає 200 років із дня народження непересічної особистості в історії культури, мистецтва і державності України – Миколи Костомарова. Його творчий і науковий доробок сягає тисяч сторінок. До 200-річчя з дня народження Миколи Костомарова в музеї-заповіднику відкрилася виставка бібліотечних матеріалів під назвою «Микола Костомаров: видатна особистість, громадський діяч ХІХ століття».

Доля була щедрою на таланти для Костомарова і тому подарувала йому вміння досягати висот у різних сферах: історії, літературі, державотворенні, науці, педагогічній діяльності. Микола Костомаров брав активну участь у Кирило-Мефодіївському братстві, зокрема, існують підтверджені факти того, що один із головних програмних документів цього об’єднання – «Книга буття українського народу» – належить його перу. Це свідчить про глибоке розуміння історії і культурних джерел нашого народу.

На виставці «Микола Костомаров: видатна особистість, громадський діяч ХІХ століття» можна побачити бібліотечні матеріали, які демонструють творчі надбання Костомарова як із історії, так і з літератури: «Історія України», «Исторические монографии и исследования», проза, поезія.

Виставка триватиме до 25 травня.

Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 981 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість