Головна » 2021 » Вересень » 17 » 157 років від дня народження Михайла Коцюбинського: як цей день відзначили в музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського
157 років від дня народження Михайла Коцюбинського: як цей день відзначили в музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського
14:51

17 вересня 1864 року  на небосхилі української літератури запалала нова яскрава зірка – народився класик української літератури, письменник-імпресіоніст, Великий Сонцепоклонник Михайло Коцюбинський. 15 останніх років свого життя він прожив у Чернігові, за адресою: вул. Сіверянська, 3. Нині ж на території його садиби – Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського, а в самому будинку – облаштовано усі кімнати так, як і за життя письменника: здавалося б, інтер’єр переносить нас у часі на більше, ніж 100 років тому, коли в обійсті чулися кроки письменника і він неспішно проходив кімнатами, обдумував кожен рядок, кожне слово свого нового твору.

Сьогодні, 17 вересня, у день народження Михайла Коцюбинського музей-заповідник за доброю традицією зорганізував покладання квітів до могили письменника на Болдиній горі. В урочистій процесії взяли участь директорка Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Людмила Замай, перша заступниця голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, адміністрація та працівники музею Коцюбинського, письменники, школярі та просто поціновувачі творчості Михайла Коцюбинського.

Після покладання квітів у музеї-заповіднику відбулося урочисте нагородження цьогорічних лауреатів Обласної літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського. 2021 року премії отримали:

  • Номінація «Проза»  – Віталій Корж.
  • Номінація «Народознавство»  – Ірина Ральченко.
  • Номінація «Декоративне та образотворче мистецтво» – Андрій Колошин.
  • Номінація «Поезія»  – Ольга Пилипчук.

Колектив Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського щиро вітає лауреатів та бажає їм творчого натхнення, нових злетів та щасливих днів!

Кожен із лауреатів отримав нагрудний знак із зображенням Михайла Коцюбинського та грошову винагороду. Цьогоріч письменник Віталій Корж зробив неочікуваний подарунок для музею – передав свою грошову винагороду. Щиро дякуємо за такий презент – ми витратимо його на розвиток нашої культурної спадщини.

Після вручення премії усі охочі змогли послухати концерт капели бандуристів імені Остапа Вересая. Колектив Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженої артистки України Раїси Борщ та заслуженого працівника культури України Миколи Борща виконав кілька своїх композицій у виставковій залі музею-заповідника та зірвав цілий шквал аплодисментів від глядачів.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 611 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість