Головна » 2017 » Травень » 15 » 14 травня в музеї Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до 80-річчя з дня народження Миколи Турківського
14 травня в музеї Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів до 80-річчя з дня народження Миколи Турківського
09:51

16 травня 2017 року виповнюється 80 років з дня народження нашого земляка, відомого українського письменника Миколи Турківського. З нагоди цього дня 14 травня в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів.

Микола Турківський – поет і прозаїк, родом із села Линовиця Прилуцького району Чернігівської області. Він автор багатьох книг,  серед яких «Материнка», «Гірка чаша», «Сонце над світом», «І дум, і років передзвін». Є у нього роботи для дітей: «Грала білка на сопілці», «В чарах дитячого світу», «Мур-мур» та інші.

Турківський – не лише талановитий письменник. Він іще й обдарований художник – для ілюстрування багатьох книг використовує свої малюнки. Також Турківський оформлював і редагував книжки місцевих письменників.

На виставці бібліотечних матеріалів у музеї-заповіднику можна побачити книжки, що ілюструють письменницький хист Миколи Турківського.

Виставка триватиме до 24 травня.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Тел. для довідок: (04622) 4-10-03, (04622) 4-43-26.

 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1004 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість