Головна » 2024 » Січень » 5 » 14 січня. Музей М.Коцюбинського запрошує на мистецьку зустріч «Тіні забутих предків. Становлення генія» з нагоди 100-річчя С.Параджанова
14 січня. Музей М.Коцюбинського запрошує на мистецьку зустріч «Тіні забутих предків. Становлення генія» з нагоди 100-річчя С.Параджанова
15:49

2024 рік багатий на пам’ятні і ювілейні дати. Однією з таких знакових дат, яку ми не можемо оминути увагою, є 100-річчя Сергія Параджанова - видатного українського і вірменського кінорежисера, сценариста і композитора. Одного з найяскравіших представників хвилі українського поетичного кіно.

«Сергій Параджанов: небезпечно вільна людина» - саме таку назву носитиме мистецький проєкт, який музей М.Коцюбинського започатковує з нагоди цього поважного ювілею. Щоразу під час заходів ми спробуємо пізнати Сергія Параджанова як людину, кінорежисера, митця-колажиста, політв’язня, генія, який попри усі випробування долі прагнув «помститися світу любов’ю».

Всесвітня слава (а разом з нею і перші переслідування) прийшла до Сергія Параджанова з виходом на екрани фільму за мотивами повісті М.Коцюбинського «Тіні забутих предків». Ця кінострічка і досі вважається одним з найвизначніших творів світового кінематографу і очолює сотню кращих фільмів українського кіно.

Отже, 14 січня о 15.00 відбудеться зустріч перша «Тіні забутих предків. Становлення генія».

Вартість квитка – 50 грн.

Тривалість заходу – близько 2 год (з урахуванням перегляду кінофільму).

Для участі у заході просимо попередньо зареєструватися.

Довідки та замовлення квитків за телефонами: (097) 465 70 91, (063) 065 61 49.

Мистецький проєкт «Сергій Параджанов: небезпечно вільна людина» відбувається в межах Міжнародного фестивалю-конференції «Діалог із Вічністю», присвяченого 100-літньому ювілею Сергія Параджанова, організаторами якого є Громадська організація «Вірменське товариство культурних зв’язків АОКС-Україна», Громадська організація «Українське товариство охорони пам'яток історії та культури (УТОПІК)», Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М. М. Коцюбинського.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 248 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість