Головна » 2019 » Лютий » 15 » 14 лютого в музеї Коцюбинського розповідали історії про кохання
14 лютого в музеї Коцюбинського розповідали історії про кохання
13:32

Кохання – це світле почуття, що надихає та окриляє людину, допомагає їй творити. У День всіх закоханих у музеї-заповіднику Коцюбинського відбулася ХХІ зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів». Вона була присвячена історіям кохання класика української літератури Михайла Коцюбинського. А їх у житті майстра слова було кілька. Про них розповідала ведуча мистецького проекту Наталія Коцюбинська.

Перше кохання письменника визначило його життєвий шлях. У 11-річному віці, ще хлопчиком, він закохався у дівчинку, старшу за себе на 4 роки. Щоб справити на неї гарне враження, вирішив «…зробитися великою людиною і накинувся на книжки». Саме тоді в його голові промайнула думка стати письменником.

Коли юнакові виповнилося 22 роки, він закохався у Марію Міхневич. Але дівчина, натхненна ідеями емансипації, вивчилася, здобула професію і… вийшла заміж, та не за Михайла Коцюбинського.

У 30 років до вже відомого письменника і авторитетного громадського діяча Михайла Коцюбинського прийшло справжнє кохання. Зустріч із Вірою Дейшою була доленосною. Через кілька років вони одружилися. Віра була дуже розумною та освіченою, тому вона легко стала йому вірною супутницею життя, гарним другом.

У 40 років душа письменника переживала яскраві емоції ще раз. На його життєвому шляху зустрілася Олександра Аплаксіна. Ці романтичні стосунки, не обтяжені побутом тривали все життя, вони супроводжувалися постійним очікуванням зустрічі, таємницею, інтригою.

Під час заходу гості проекту не лише слухали цікаву розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської, а і переглядали уривки з фільмів про Віру та Михайла Коцюбинських і про Олександру Аплаксіну. ХХІ зустріч, як і всі попередні, відбулася у затишній та гостинній атмосфері – гостей частували запашним чаєм із солодким печивом.

Наступна зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів» відбудеться 15 березня. Вона буде присвячена сім’ї Русових.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 808 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість