Головна » 2016 » Листопад » 10 » 12 листопада. У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться презентація книги Світлани Новик «Свершение»
12 листопада. У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться презентація книги Світлани Новик «Свершение»
21:36

12 листопада о 14.00 у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться презентація нової книги чернігівської письменниці Світлани Новик «Свершение».

Сюжет нового роману вибудовується довкола проблеми збереження тендітного світла духовності у світі його відторгнення. Авторка намагається розібратися звідки з’явилося зло, адже народилося воно задовго до вбивства Авеля.

Головна героїня роману прагне здолати в себе стереотипи радянського світогляду. Її містичний зв’язок з сучасником Марком Шагалом, що мешкав у недосяжній Франції, - найбільш яскраві моменти твору. Це споконвічний потяг духовно близьких людей. Образ Шагала втілений у різних аспектах його становлення: або це закоханий у Вітебськ і красуню Беллу юнак, або статечний творець і філософ.

Варто відзначити, що історія Марка Шагала захоплювала письменницю ще за часів студентства. Народилася вона у Білорусі, там минуло її дитинство, а молоді літа промайнули у Вітебську, котрий і надихнув письменницю на створення роману. «Творчість Марка Шагала змусила мене подивитися на життя іншими очима. Художник був не такий, як усі. Митець інакше бачив і сприймав цей світ, оригінально мислив та виходив за межі звиклих на той час штампів. На його полотнах вільно літають по небу блакитні корови. Закохані обіймаються на березі озера, з якого виринає велика риба. Більшість людей не розуміла таких сюрреалістичних картин», - розповідає пані Світлана про свої враження від творчості і світосприйняття художника.

Сама Світлана Новик – білоруска за походженням, філолог – свої перші поетичні спроби робила ще в дитинстві, згодом працюючи у Гродному відвідувала літературну студію. У цьому ж старовинному місці вона і познайомилася зі своїм чоловіком Миколою. Так доля привела її на Чернігівщину. Тут 2008 року побачила світ її перша книга «Дар предков», згодом з’явився роман «Расстрелянное солнце», а 2013 року вийшов історичний роман «Проклятие белого лебедя» про генерального обозного війська Запорізького, ктитора Єлецького монастиря Василя Дуніна-Борковського. Крім романів, Світлана є автором численних оповідань та поезій. А ще вона постійно перебуває у творчому пошуку та обмірковуванні своїх наступних творів.

Не проґавте нагоду особисто познайомитися з талановитою чернігівською письменницею.

Вхід вільний.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1085 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість