Головна » 2016 » Жовтень » 8 » 11 жовтня. Відкриття персональної виставки вишиваних робіт чернігівської майстрині Валентини Боровик «З любов’ю до життя»
11 жовтня. Відкриття персональної виставки вишиваних робіт чернігівської майстрині Валентини Боровик «З любов’ю до життя»
19:41

11 жовтня о 14.00 у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться відкриття персональної виставки вишиваних робіт чернігівської майстрині Валентини Боровик «З любов’ю до життя».

Валентина Вікторівна – людина талановита, багатогранна, за фахом – інженер, а за покликанням – художник-дизайнер. Працювала на відповідальних посадах не пов’язаних із художньою творчістю, але у вільний час старалась реалізувати свої уподобання у вишивці.

Після виходу на пенсію у пані Валентини з’явилась можливість повніше втілити свої мрії у життя. Навколишній світ відкривався перед нею у багатстві духовності і високої культурної та літературної спадщини.

Художня вишивка дала можливість передати красу і духовну енергетику чернігівських храмів – Спасо-Преображенського собору, П’ятницької церкви, церкви Михайла і Федора, Троїцького собору та дзвіниці, надихнула на створення вишитих ікон Божої Матері і святого Миколая. А після відвідування музею-заповідника М.Коцюбинського майстрині забажалося втілити у вишивці портрет самого письменника, його садибу і, особливо, неповторно красивий сад.

Згодом душа майстрині потягнулась до класичних художніх полотен. Сюжети живописних шедеврів Клода Моне, Огюста Ренуара, Михайла Беркоса надихнули її на створення прекрасних вишиваних творів, які не можна назвати копіями, бо в них вкладене оригінальне бачення полотен всесвітньовідомих художників. А хіба ж могла українська майстриня, котра сама пише вірші і просто закохана в літературу й живопис, не звернутися до творчості Шевченка і, зокрема, до його оплаканої в народі Катерини? Ці роботи у розмаїтті кольорів вражають своєю майстерністю.

Пані Валентина має широке коло друзів, прекрасну дружну родину, котрим вона теж присвятила багато своїх оригінальних мистецьких робіт. Тож запрошуємо на перегляд авторської виставки вишиваних робіт всіх охочих доторкнутись до духовного світу мистецьких творів непересічної талановитої особистості, зарядитися доброю енергетикою краси.

Вартість квитків:

  • дитячий – 3 грн;
  • студентський – 4 грн;
  • дорослий – 6 грн.

Під час відкриття відвідування виставки безкоштовне.

Виставка триватиме протягом місяця.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03; 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1219 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість