Головна » 2019 » Квітень » 8 » 10 квітня музей Коцюбинського запрошує на презентацію книги істориків Сергія Горобця та Сергія Бутка
10 квітня музей Коцюбинського запрошує на презентацію книги істориків Сергія Горобця та Сергія Бутка
11:41

10 квітня о 12 годині в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться презентація книги істориків, співробітників Українського інституту національної пам’яті Сергій Горобця та Сергія Бутка «Усвідомлення Голодомору 1932-1933 рр.: Чернігівщина». Запрошуємо всіх охочих!

Голодомор-геноцид – безпрецедентний злочин у світовій історії, масштабний і багатоаспектний. Він усіляко приховувався і маскувався владою, а документи про нього безжально знищувалися. Три неповних десятиліття досліджень – занадто малий термін для розкриття всіх механізмів і наслідків злочину. До всього, покоління, яке пережило Голодомор, довгі десятиліття змушене було мовчати про цей комуністичний злочин, а їхні діти й онуки не отримали відповідну інформацію у родинному колі, що призвело до розриву пам’яті поколінь. Як наслідок, сьогодні постгеноцидне суспільство не завжди готове сприймати правду про трагедію 1932-1933 рр. у повному обсязі.

Автори книги на прикладі Чернігівщини розглядають різні аспекти суспільної пам‘яті про один із найбільших злочинів в історії людства. Хочете долучитися до обговорення цього питання під час презентації книги? Тоді обов’язково завітайте до музею-заповідника М.М.Коцюбинського 10 квітня. Початок – о 12:00. Вхід – вільний.

Довідки за тел.: (0462) 677-481, 678-741.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 702 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість