Головна » 2015 » Березень » 19 » Зустріч зі справжньою поезією
Зустріч зі справжньою поезією
22:20
Чудовий поетичний вечір, приурочений до 85-річчя від дня народження Ліни Костенко відбувся у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського. Співтворцями поетичного свята стали студенти Чернігівського національного технологічного університету, які серцем обрали поезію ювілярки і прочитали присутнім. Напевно, всі погодяться з тим, що вірші Ліни Костенко завжди будуть сучасними і актуальними для кожного покоління українців, адже будь-який її рядок звернений не тільки до нас, до нині сущих, і до тих, хто житиме через десятиліття. Справжня поезія вічна, вона знаходиться поза категорією часу.
Улюблені рядки великої поетеси декламували викладач Технологічного університету Людмила Зіневич, викладач Обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Світлана Молочко, поетеса і громадська діячка Надія Галковська, солістка обласного філармонійного центру Тетяна Олійник.
Справжньою окрасою вечора став виступ сестер Інни та Тетяни Чабан, які подарували свої пісні на вірші Л.Костенко. Наталія Потапчук виконала дві свої пісні на вірші доньки Ліни Костенко Оксани Пахльовської.
Цим поетичним вечором музей започатковує новий проект «Є поети для епох». Кожна зустріч передбачатиме знайомство з творчістю певного митця, чия поезія стала епохальною у культурному просторі України.
До нових поетичних зустрічей!

"Страшні слова, коли вони мовчать..."

Страшні слова, коли вони мовчать,
Коли вони зненацька причаїлись,
Коли не знаєш, з чого їх почать,
Бо всі слова були уже чиїмись.

Хтось ними плакав, мучився, болів,
із них почав і ними ж і завершив.
Людей мільярди, і мільярди слів,
а ти їх маєш вимовити вперше!

Все повторялось: і краса, й потворність.
Усе було: асфальти й спориші.
Поезія - це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душі.
Ліна Костенко









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1352 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість