Головна » 2023 » Квітень » 12 » Зустріч із Петром Антоненком у музеї Коцюбинського
Зустріч із Петром Антоненком у музеї Коцюбинського
20:50

12 квітня до Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського завітав Петро Антоненко та презентував свою нову книгу «Вечірнє танго». Незважаючи на дощову погоду, охочих відвідати літературно-музичну зустріч та поспілкуватися із творчою людиною зібралося чимало.

Петра Антоненка багато хто знає не лише як письменника, а і як журналіста, редактора періодики – газет «Світ-інфо» та «Струна», виконавця ліричних пісень під гітару. Журналістській праці у районних, обласних та всеукраїнських газетах Петро Антоненко віддав більше сорока років. Письменник – лауреат Обласної літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського.

Книга «Вечірнє танго» Петра Антоненка складається із трьох частин. У кожній є і натхненні поезії, і мудра проза: «Вересень», «Кораблик», «Іспанські мотиви», «Листя світлої печалі», «Портрет цариці Шумеру», «Збори», «Вечірнє танго», «Бардівські пісні» та багато інших. Твори писані у різні роки – є рядки і з 1980-х, і з 2000-х. Ця книга – вже четверта на ліку Петра Антоненка. Видана вона у Чернігові нинішнього року. Обкладинку прикрашає світлина автора, де зображена пам’ятка історії та архітектури Палац Любомирських у Перемишлі (Польща). Нині це один із корпусів університету Перемишля.

У творах Петра Антоненка – життєва мудрість, історія, філософія. Деякі з них читаються легко, на одному подиху, а деякі потребують глибокого осмислення.

Наприкінці заходу автор порадував гостей майстерним виконанням пісень під гітару, зірвавши оплески залу.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 278 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість