Головна » 2020 » Січень » 10 » Виставка міжнародного АРТ-проєкту «Лицарі українського романтичного світосприйняття М.Коцюбинський і С.Параджанов» у музеї Коцюбинського
Виставка міжнародного АРТ-проєкту «Лицарі українського романтичного світосприйняття М.Коцюбинський і С.Параджанов» у музеї Коцюбинського
12:03

9 січня відомому кінорежисерові Сергію Параджанову виповнилося би 96 років. Саме цього дня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відбулося відкриття міжнародного АРТ-проєкту "Лицарі українського романтичного світосприйняття М.Коцюбинський і С.Параджанов".

На виставці представлені артефакти, особисті речі Сергія Параджанова та його родини. Експонати взяті з приватних архівів митців та найближчого оточення кінорежисера. Всього близько 300 експонатів, 25 із яких – раритетні.

«Якщо ви вмієте фіксувати, вмієте спостерігати і, знайшовши істину, ви можете її філософськи узагальнити, це і є режисура», – говорив Сергій Параджанов. У його творах – істина життя, що житиме вічно, проростаючи в інших видах мистецтва, не тільки в кіно.

Відкриття проєкту відбулося за підтримки Чернігівської облдержадміністрації, Вірменського товариства культурних зв’язків «АОКС-Україна», Parajanov-ART, громадської організації «Вірменська община Чернігівщини». Учасники проєкту: Михайло Насберг (Стокгольм, Швеція), Марк Поляков (США), Юрій Мечітов (Тбілісі, Грузія), Женя Асатрян (Єреван, Вірменія), Алла Жмайло (Київ, Україна), Катерина Данник (Київ, Україна), Андрій Алавердян (Дніпро, Україна), Мікаел Аванян (Хмільник, Україна), Вінісіо Рохас (Ередія, Коста-Ріка), Ектор С’єрра (Токіо, Японія).

У день відкриття до музею завітали заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван та директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Левочко, аби привітати учасників та гостей виставки з її відкриттям. Куратор проєкту Олена Оганесян зорганізувала засідання кіноклубу Parajanov-ART, на якому всі переглянули документальний фільм Романа Балаяна «Ніч в музеї Параджанова».

Більше фото із відкриття виставки можна побачити тут.

Виставка «Лицарі українського романтичного світосприйняття М.Коцюбинський і С.Параджанов» триватиме до 11 лютого 2020 року.

Експозиція відкрита для відвідувачів з 9.00 до 17.00, субота і неділя – з 10.00 до 17.00.

Вартість квитків:

учнівський – 5 грн,

студентський – 8 грн,

дорослий – 10 грн.

Довідки за телефонами: (0462) 677-481, 678-741.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 698 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість