Головна » 2023 » Серпень » 23 » Виставка бібліотечних матеріалів до Дня Незалежності нашої держави «Україна єдина»
Виставка бібліотечних матеріалів до Дня Незалежності нашої держави «Україна єдина»
08:20

Тридцять два роки тому, 24 серпня 1991 року, Верховна Рада України ухвалила історичний документ – «Акт проголошення незалежності України». А 1 грудня 1991 року народ України на референдумі підтвердив це рішення і обрав Першого Президента України. Ним став Леонід Кравчук. Україна вступила в новий етап історії.

Напередодні визначної дати Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського підготував виставку бібліотечних матеріалів «Україна єдина». На виставці представлені книги, що ілюструють процес становлення незалежності України від найдавніших часів до сучасності. Яскраво ілюстрована книга Сокол А. та Конечної О.  запрошує читачів у подорож по рідній країні, в доступній формі знайомить з історією України, її державним устроєм, символікою, природними багатствами та культурою, даючи цілісне уявлення про Україну як про незалежну демократичну державу.

Дуже цікаво та оригінально подана історія України братами Капрановими в книзі «Мальована історія Незалежності України». Вона допоможе читачу легко дізнатися історію становлення нашої держави. Також на виставці представлені книги Шевчука В. «Національна ідея в Україні», Белебеха І. «Честь України», Субтельного О. «Історія України», Слабошпицького М. «З голосу нашої Кліо», Петровського В, Радченко Л., Семененко В. «Історія. Неупереджений погляд» та багато інших.

Переглянути бібліотечну виставку книг «Україна єдина» можна у виставковій залі музею-заповідника Михайла Коцюбинського з 23 серпня по 1 вересня 2023 року.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 130 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість