Головна » 2023 » Квітень » 2 » У мистецькій вітальні музею відбулася зустріч «Чернігів Михайла Коцюбинського»
У мистецькій вітальні музею відбулася зустріч «Чернігів Михайла Коцюбинського»
16:13

Яким був стародавній Чернігів понад століття тому? Які люди тут мешкали? Як до міста над Десною потрапив Михайло Коцюбинський і чому провів саме тут 15 найбільш плідних років свого життя? Якими міськими маршрутами ходив письменник та члени його родини у свято і в будень? Відповідь на ці та багато інших питань почули гості мистецької вітальні Коцюбинських під час уже традиційної зустрічі за чашкою запашного чаю, котра відбулася 2 квітня у музеї-заповіднику письменника.

А допомагала гостям пізнати Чернігів кінця ХІХ – початку ХХ століття  разом зі співробітниками літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського завідувачка науково-освітнього відділу Чернігівського історичного музею ім. В.Тарновського Наталія Самохіна, котра подарувала усім справжню насолоду від надзвичайно цікавої розповіді про знакові постаті у житті тогочасного Чернігова і місця, пов’язані з письменником.

Сторічні світлини і поштівки, фрагменти з листів письменника, спогади його дочки Ірини у поєднанні з розповідями учасників заходу, як частинки пазлу, склалися в цілісну картину життя Чернігова кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Захід відбувся в межах мистецького проєкту «In memoriam. Михайло Коцюбинський: 110 років пам’яті», котрий триватиме протягом квітня і приурочений до 110-х роковин з часу, як відійшов у вічність знаний український письменник і громадський діяч М.Коцюбинський.

Уже незабаром наш музей запросить гостей на нові заходи, адже протягом квітня на відвідувачів чекають несподівані зустрічі з неординарними особистостями, творчі заняття та незмінна натхненна і водночас по-домашньому затишна атмосфера.

До зустрічі у музеї!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 184 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість