Головна » 2018 » Грудень » 19 » У «Майстерні гарного настрою» спекли понад 1000 «миколайчиків»!
У «Майстерні гарного настрою» спекли понад 1000 «миколайчиків»!
19:49

Сьогодні, 19 грудня, в «Майстерні гарного настрою» Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського завершився цикл майстер-класів із випікання святкового печива – «миколайчиків». Цьогоріч до нас завітало близько тисячі дітей зі шкіл міста Чернігова та району. Під час занять учні могли не лише самостійно спекти обрядовий пряник, а ще й дізнатися багато цікавого про історію свята, адже майстер-класи починалися із розповіді про Святого Миколая.

У «Майстерні гарного настрою» дітлахи видавлювали із розкатаного тіста спеціальною формочкою пряник-«миколайчик», клали його на деко для випікання, а потім, дочекавшись, коли він буде готовий, розмальовували  солодкою глазур’ю. Це захоплююче заняття було до вподоби кожній дитині. Тому з музею всі йшли задоволені та щасливі.

Для замішування тіста й приготування глазурі в «Майстерні гарного настрою» використовували лише натуральні інгредієнти – яйця, борошно, мед, масло. Саме тому пряники виходили такими смачними. Разом із виробом кожна дитина отримувала рецепт його приготування.

Музей-заповідник Михайла Коцюбинського вдячний всім батькам і педагогам, що привели до нас своїх дітей. Разом з тим ми з радістю повідомляємо, що на цьому наші майстер-класи не завершуються. І з 20 по 28 грудня «Майстерня гарного настрою» запрошує школярів на нові майстер-класи з виготовлення новорічних сувенірів із різних матеріалів – тканини, стрічок, кольорового картону, паперу. А в новому, 2019 році, ми підготуємо для вас низку не менш цікавих і оригінальних майстер-класів. Тому слідкуйте за нашими новинами на сайті http://kotsubinsky.org та у соцмережах, записуйтеся та приходьте на заняття. Ми завжди раді новим відвідувачам!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 987 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість