Головна » 2021 » Березень » 9 » «Тарас Шевченко. Геній українського народу»: віртуальна виставка бібліотечних матеріалів
«Тарас Шевченко. Геній українського народу»: віртуальна виставка бібліотечних матеріалів
10:38

10 березня минає 160 років від дня смерті Тараса Шевченка. До цієї дати музей-заповідник М.Коцюбинського підготував віртуальну виставку бібліотечних та фондових матеріалів «Тарас Шевченко. Геній українсього народу». Приємного перегляду!

Іван Франко: «Він був сином мужика — і став володарем в царстві Духа. Він був кріпаком — і став велетнем у царстві людської культури».

Олесь Гончар: «Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира... Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях, у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен pозвиватись».

Максим Рильський: «Народ Шевченка не забуває і ніколи не забуде. Поет живе в серцях свого народу».

Остап Вишня: «Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю».

Є. Сверстюк: «Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять…».

Панас Мирний: «Огненне слово його наскрізь проймало серце не тільки тих, кому близьке було народне горе, а й тих, кому й байдуже було до того. Увесь світ став прислухатися до його мови, а на Вкраїні вірші приймали як благовісне, пророче слово».

У меморіальній бібліотеці М.Коцюбинського збереглося кілька книг Тараса Шевченка, надрукованих на початку ХХ століття.

Одна з книг має дарчий напис – «Вельмишановному Михайлу Михайловичу Коцюбинському. Від М.Комарова».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 673 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість