Головна » 2017 » Січень » 23 » Світлій пам’яті Антоніни Іллівни – Берегині роду Коцюбинських – поклонімо наші голови
Світлій пам’яті Антоніни Іллівни – Берегині роду Коцюбинських – поклонімо наші голови
13:27

22 січня цього року відійшла у вічність прекрасна талановита жінка – Антоніна Іллівна Коцюбинська.

53 роки тому молоде подружжя Юлій і Антоніна Коцюбинські приїхали до Чернігова, щоб долучитися до родинної традиції – розбудови музею-заповідника М.Коцюбинського. Обоє мали прекрасну освіту – закінчили філологічний факультет Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка.

Юлій Романович пов’язав своє життя з музеєм свого діда, а Антоніна Іллівна пішла працювати в чернігівську середню школу №6 на посаду вчителя української мови та літератури. В російськомовній школі Антоніна Іллівна змогла поставити викладання української мови та літератури на високий рівень. Вчитель Божою милістю, патріотична, смілива і чесна Антоніна Іллівна виховала не одне покоління національно-свідомої чернігівської молоді. Її учні роз’їхалися по всьому світу, але до останніх днів оточували її великою шаною і любов’ю.

Антоніна Іллівна завжди була зразком працездатності, освіченості і високої духовності для всіх працівників музею-заповідника М.М.Коцюбинського. Всі цікаві події в житті музею проходили за її участю, підтримкою, допомогою. Так було і за життя Юлія Романовича, який був директором музею, і так продовжувалось коли колектив музею очолив її син Ігор Юлійович.

Великим авторитетом і пошаною вона користувалась серед українських письменників, громадських діячів. Багато з них були особистими друзями родини Коцюбинських – І.Драч, М.Вінграновський, Ю.Мушкетик, М.Слабошпицький, Л.Талалай, В.Дрозд, А.Дімаров та ін. Гості музею мали за честь почути мудре слово Антоніни Іллівни, відчути її підтримку і схвальну оцінку своїх праць.

Антоніна Іллівна залишила по собі великий плодотворний слід на землі. Хай же душа цієї світлої земної жінки перебуває в Царстві Небесного Отця в спокої і благодаті.

Колектив музею щиро сумує та висловлює глибоке співчуття родині Коцюбинських, усім рідним та близьким Антоніни Іллівни з приводу цієї тяжкої непоправної втрати.

Прощання з Антоніною Іллівною Коцюбинською відбудеться 24 січня об 11.30 біля міського моргу (вул. Пирогова, 16).




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1290 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість