Головна » 2016 » Вересень » 21 » Прощена неділя: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського презентували нову книгу Лілії Бондаревич-Черненко
Прощена неділя: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського презентували нову книгу Лілії Бондаревич-Черненко
18:16

 20 вересня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася презентація книги Лілії Бондаревич-Черненко «Прощена неділя». Повість у монологах розповідає про воїнів-учасників АТО, їх долі, думки, переживання.

Цього дня у затишній музейній залі зібралися учні чернігівських шкіл, письменники, громадські діячі, військові, представники цивільного корпусу «Азов. Чернігівщина». Зі вступним словом до гостей заходу звернувся директор музею Ігор Коцюбинський, котрий відзначив актуальність повісті Лілії Бондаревич-Черненко та висловив сподівання на те, що подібних книг стане більше.

У ролі ведучого заходу виступив знаний український письменник, журналіст, видавець, перекладач, науковець,заступник головного редактора газети «Деснянська правда», президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергій Дзюба. І презентацію Сергій Вікторович розпочав з приємного, адже цього дня, користуючись нагодою, він вручив відзнаки громадським та літературним діячам: М.Ткачу, М.Ващевському, І.Просянику, Л.Пархоменко.

Після коротенької урочистої частини до уваги глядачів було запропоновано фрагмент документального фільму «Я – війна», героями якого стали артилеристи-учасники АТО. Атмосферний документальний фільм, від персонажів якого глядачі з перших вуст дізнаються про думки і переживання безпосереднього учасника бойових дій, багато в чому перегукується з історіями бійців, викладеними у книзі Лілії Бондаревич-Черненко «Прощена неділя». Сама авторка, на жаль, не змогла взяти участь у презентації, тому коротеньку історію створення книги розповів присутнім редактор видання Сергій Дзюба.

У свою чергу начальник регіонального медіа-центру Міністерства Оборони України полковник Вадим Мисник розповів учасникам заходу про особливості служби українських воїнів та звернув увагу на те, як важливо доносити історії простих бійців до юних українців і яку роль у поширенні інформації про сучасних бойових героїв відіграють такі книжки як «Прощена неділя» Лілії Бондаревич-Черненко.

Багато українських бійців, повертаючись з фронту активно займаються громадською діяльністю. І Євген Деркач – представник цивільного корпусу «Азов. Чернігівщина» - розповів про діяльність своєї громадської організації та необхідність розвитку національної свідомості громадян і патріотичного виховання молоді.

Наостанок громадський активіст, науковий співробітник Чернігівського історичного музею ім. В.В.Тарновського Олександр Бондар виконав натхненні авторські пісні, які стали яскравою родзинкою заходу.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1260 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість