Головна » 2017 » Вересень » 20 » По життю я іду кимсь давно вже протореним курсом… До 70-річчя від дня народження Василя Буденного
По життю я іду кимсь давно вже протореним курсом… До 70-річчя від дня народження Василя Буденного
13:42

Василь Йосипович Буденний народився 20 вересня 1947 року в селі Смолині на Чернігівщині. Здобувши вищу філологічну освіту в Київському педагогічному інституті імені Горького, працював на освітянській ниві. Потім в музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського, де була можливість глибоко вивчити літературну спадщину Михайла Коцюбинського і його сучасників, познайомитись з багатьма письменниками особисто.

Вірші Василя Буденного раннього періоду щирі, ліричні, багаті враженнями від пережитого і побаченого. Перша збірка «Дарунки вересня» вийшла в 1982 році і одержала схвальне слово відомого українського поета Леоніда Горлача, який у передмові зазначив: «Маємо гідне поповнення молодої сучасної літератури».

Найкраще з усього творчого доробку поета містить збірка віршів «Шлях до осяяння» 2000 року, вона стала своєрідним творчим звітом перед читачем, який любить Василя Буденного, цінує його світлий талант, доброту і відкритість душі, громадську позицію й щиру любов до рідної землі.

Василь Йосипович від своїх батьків, земляків генетично сприйняв віру в Бога і свідомо, талановито на духовному піднесенні переніс свої думки на сторінки поетичної збірки:

Свій крок ступаймо, згідно віри,

У вірі ж дух наш і діла.

По них Господь і буде мірять,

Як на землі душа жила.

Нині поет у розквіті творчих сил, виходять нові збірки віршів. Він доцент Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, виховує і навчає майбутніх педагогів, лауреат літературних премій імені Олекси Десняка та Михайла Коцюбинського.

Колектив музею-заповідника М.М.Коцюбинського щиро вітає поета з ювілеєм, зичить йому міцного здоров’я, довголіття, поповнення творчими досягненнями.

З роси і води Вам, шановний Василю Йосиповичу!

Марія Москаленко, завідуюча меморіальним відділом музею-заповідника М.М.Коцюбинського




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 1274 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість