Головна » 2017 » Вересень » 15 » Пам’ять про письменника Михайла Коцюбинського
Пам’ять про письменника Михайла Коцюбинського
19:05

15 вересня на Болдиній горі біля могили відомого українського письменника-імпресіоніста, неперевершеного майстра слова, митця, залюбленого у красу природи і красу життя Михайла Коцюбинського, зібралося чимало люду. Саме цього осіннього дня вшановується 153-тя річниця від дня його народження.

Пригадати письменника та сказати про нього кілька теплих слів прийшли на мітинг представники влади і громадськості, сучасні поети й письменники та просто небайдужі чернігівці й гості міста.

Захід розпочався із покладання квітів до могили Михайла Коцюбинського. Юнаки у національних костюмах (із хореографічної групи народного хору філармонійного центру фестивалів та концертних програм) урочисто принесли ко­шики з квітами та встановили їх біля могил. Керівники області та міста, учасники заходу також поклали квіти до могил Михайла та Віри Коцюбинських.

Ведучий заходу, актор моло­діжного театру, лауреат обласної премії ім. М. Коцюбинського, заслужений артист України Володимир Банюк  запросив до слова  заступника голови Чернігівської обласної ради Валентина Мельничука, директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Олександра Левочка, директора літературно-меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського Ігоря Коцюбинського, письменницю, лауреата обласної Літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського — Тетяну Сидоренко.

Наприкінці заходу Чернігівський академічний народний хор обласного філармо­нійного центру Фестивалів та концертних програм виконав пісню «Чуєш, брате мій» на слова літературного побратима М.Коцюбинського Б.Лепкого.

Більше фото із заходу можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1023 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість